Plafond witten ?.....Doe door de witkalk een aantal poppetjes blauw......goed doorroeren en witten maar, het plafond word nu lichtblauw maar na droging is het spierwit, het voordeel is ook dat je beter kunt zien waar je gebleven bent (je kunt nu zelfs witten met kunstlicht).

vieze handen ?.....smeer en vet aan de handen en geen reinigingsmiddel bij de hand? Neem een eetlepel halvarine en was er de handen mee…..daarna gewoon wassen met water en zeep.

 

 

 

 

kwasten reinigen.....zet (of liever) hang de kwast in een pot gevuld met slaolie, verf is zwaarder dus het zal er allemaal vanaf druipen, en wordt weer als nieuw.

snijbloemen.....bloeien langer als U bij het water een schepje suiker en enkele druppels bleekwater doet.
vet haar ?.....Heb je vet haar en even geen tijd om het te wassen doe er dan wat maïzena in even masseren goed door borstelen en klaar is kees.

kalkaanslag ?.....Heb je erg veel kalkaanslag in de badkamer maak hem dan schoon en spray de tegels als ze droog zijn in met bladglans voor planten.

brandneteljeuk.....als hij in de buurt is, pluk een paardebloem en wrijf ermee over de zere plek……de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

deuken?.....’n deuk in een houten tafel werk je weer weg door er een vochtige doek erover te leggen en vervolgens met een warm strijkijzer erover heen te gaan (stomen)

water(kring)vlekken.....doe 80% azijn en 20% olie in een bakje en neem een bolletje watten, uitknijpen en ermee over de lelijke vlek gaan, misschien nog een keer herhalen maar daarna is de vlek verdwenen.

te hete hap (sambal).....neem een theelepeltje suiker, nergens geen last meer van

 

oude verflagen verwijderen.....oude verflagen verwijderen gaat goed met zeer dik aangemaakt behangplaksel, erop smeren ± ½ uur laten intrekken en met een plamuurmes verwijderen.

(1) Bladluis?….. Uienschillen.....verzamel 20 tot 50 gram uienschillen, laat deze in 1 liter water vier tot zeven dagen trekken. Daarna het vocht in een plantenspuit doen en er regelmatig de planten mee sproeien.

(2) Bladluis?….. Knoppen van brandnetels.....verzamel knoppen of brandnetels, laat deze in 1 liter water vier tot zeven dagen trekken, of kook ze een kwartiertje en af laten koelen Daarna het vocht in een plantenspuit doen en er regelmatig de planten mee sproeien.

nieuwe verfroller of kwast.....het probleem is losse haren. Rol de verfroller in met schilderstape en haal het er weer af nu komen vanzelf de loszittende haren mee. Een nieuwe kwast halen we gewoon een paar keer over een stuk schuurpapier heen.

geverfd en even geen zin meer ?.....rol de kwast in aluminiumfolie en leg hem in de vriezer de andere dag of week of jaar later kun je gewoon weer doorschilderen.

vieze (verf)luchten?.....neem een schoteltje en doe daar een paar druppeltjes eau de cologne op steek het aan en het hele huis ruikt weer fris

roest verwijderen.....dit gaat het best met petroleum en wat zwart zand…roest verdwijnt als sneeuw voor de zon